ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Το «IXTHEIS» δημιουργήθηκε στις αρχές του 2006 από μια ομάδα έμπειρων μουσικών από τη Θεσσαλονίκη. Αφού δημιούργησαν τη δική τους πρόβα και χώρο εγγραφής, άρχισαν να δουλεύουν στον κιθαρίστα του συγκροτήματος Φώτη Παπασταύρου με σκοπό να το δημοσιεύσουν σύντομα σε CD. Ταυτόχρονα, έπαιζαν ζωντανά σε διάφορα μέρη μέσα και έξω από την πόλη, επειδή γνώριζαν ότι τα τραγούδια χωρίς ζωντανή παρουσία Live ήταν μάταια. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής, έκαναν δωρεάν το υλικό τους από την ιστοσελίδα www.ixtheis.gr. αυτό το κίνημα στήριξε πάρα πολύ τους τοπικούς (και όχι μόνο) ραδιοφωνικούς σταθμούς που βάζουν τα τραγούδια τους όπως το «Indian Dance», «Look Away», «True», «Kepina», «Είναι πολλά χρήματα …» στη λίστα αναπαραγωγής τους.

Τον Μάρτιο του 2007 έπαιξαν υποστήριξη στη συναυλία «Reamonn» στη Θεσσαλονίκη μπροστά σε περίπου 1.000 ανθρώπους, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Τον Μάιο πήγαν στην Αθήνα και έπαιξαν στο www.MusicHeaven.gr (η μεγαλύτερη μουσική κοινότητα δικτύων) Στο τέλος του ίδιου μήνα παρουσίασαν ολόκληρο το άλμπουμ τους σε μια εντυπωσιακή οπτικοακουστική παράσταση στο Mill of Woodworking, αξιοποιώντας όλες τις γνώσεις τους Τον Ιούλιο που έπαιξαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κοσμοπολιτών, επικεντρώνεται στην υποστήριξη της Καβάλας στον περσικό καλλιτέχνη «ARASH» μπροστά σε 3.000 άτομα, τον Σεπτέμβριο έπαιζαν στην πλατεία Αριστοτέλη μαζί με τα «West Quarters» για την Ημέρα του Ελεύθερου Αυτοκινήτου.

Στις 2-6-07 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Είναι πολλά χρήματα …» στη δική τους ανεξάρτητη παραγωγή και διανομή από την Alpha Records. Τον Απρίλιο του 2008 κυκλοφόρησαν ψηφιακά οι Ενιαίες «Άλλες Ημέρες».

Το «IXTHEIS» είναι:
Κωνσταντίνα Γαλάνη-Φωνή
Φώτης Παπασταύρου-Κιθάρες, Μουσική, Στίχοι
Ηλίας Κατσίος-Μπάσο
Τάσος Μαντζάρης-Κλειές
Μιχάλης Γαγόλης-Τυμπάνα